Som lovet.... en fortsættelse om, hvad der kom ud af gårsdagens tur
med sankekurven.
Denne gang om alle de mælkebøtteblomster, der blev plukket.
Vil du gerne vide mere om mælkebøtten,
er der lidt historie og beskrivelser om den her
Vil du gerne vide mere om mælkebøtten,
er der lidt historie og beskrivelser om den her
Alle mælkebøtteblomsterne fik sig en rystetur,
for at fjerne små insekter.
Bagefter blev alt det grønne klippet af
( så godt, som det kunne lade sig gøre)
Alle kronbladene blev omdannet til smukke gule dråber
i form af:
Mælkebøttesirup ala Mosekonen
og
Mælkebøttesaft ala Mosekonen.
Rasmus modsat er altid med, når der rodes i dette køkken,
men
der er et hav af gode opskrifter på nettet, hvis i gerne vil lave det
uden tilsætning af Rasmus Modsat c'',)
Mælkebøtten er en kraftfuld plante og har så meget godt at byde på,
som vores krop har godt af.
Den skulle være god mod gigt, er vandrivende og udrensende.
Det jeg har lavet, smager tilmed godt.
Der er en del sukker i, men det skal jo ikke indtages i spandevis
og på en gang det hele.
Derimod til forkælelse og nydelse.
Mælkebøttesirup ala Mosekonen :
ca 60 mælkebøttehoveder
1 stilk rabarber
1 l. birkesaft ( tappet tidligere i år )
saft fra 1 økologisk citron
2 cm frisk, fint snittet ingefær.
Bringes i kog og koger ca 10 min.
Det sies igennem et klæde, vejes
og bringes i kog igen med samme antal gram rørsukker,
som vædsken vejer.
Her var der 750 gram væde + 750 gram rørsukker.
Det hele koges ind, til det begynder at tykne.
Hældes på skoldede ( evt atamon skyllede ) flasker.
Ud af denne portion, fik jeg ca 7 dl gyldne, tykke dråber
Den er meget, meget sød, men nøj hvor smager det godt.
Dog vil jeg putte saften fra 2 citroner i næste gang,
da det mangler en smule syre.
Er afprøvet på is igår og skal prøves på pandekager i aften.
Mælkebøttesaft ala Mosekonen :
ca 250 mælkebøtteblomster
2 økologiske cironer i skiver
4 cm frisk ingefær i skiver
overhældes med 2 1/2 l kogende birkesaft.
Køler af og trækker i mindst 12 timer i køleskab.
Sies gennem et klæde.
Vædsken koges op med
ca 300 gram økologogisk honning +
300 gram rørsukker.
Dette lod jeg også stå og koge en smule ind,
da smagen ikke helt var kraftig nok, efter min smag.
2 l saft blev der ud af den portion.
Fortyndes 1-3 eller 1-4, alt efter smag
Smager mildt, dejligt af mælkebøtte og svagt af honning.
Fortyndes 1-3 eller 1-4, alt efter smag
Smager mildt, dejligt af mælkebøtte og svagt af honning.
De 2 forskellige gyldne dråber på flasker herunder.
Solskin på flaske.
En lille portion sirup er smuttet ud af døren og om til børnebørnene.
Solskin på flaske.
En lille portion sirup er smuttet ud af døren og om til børnebørnene.
Hvorfor så bruge birkesaft istedet for vand?
For at prøve det af og så er birkesaft jo sundt,
modvirker birkepollen allergi, fyldt med vitaminer og mineraler.
TAK for alle jeres søde kommentarer til andre indlæg.
Det får jeg ikke sagt, er jeg bange for,
men hvert et ord læses og jeg forsøger altid på at svare.
Pote-dask fra Luna og kæmpe smil Tove
Hold da op hvor du bare er god!
SvarSletKram
Taaak, føler mig også pænt tilfreds med de sidste par dages fritids-sysler.
SletKnus til dig
SvarSletDet ser godt nok spændende ud :o)
Igen har du rystet lidt tryllerier ud af ærmerne.
Smukt ~ smukt.
Knus her fra.
Taaak :)
SletDet smager også spændende...altså på den gode måde og jeg laver det gerne igen. Sirup vil række længe, men jeg er bange for, at saften hurtigt får ben at gå på, så jeg må vist igang igen.
Knus til dig
1000 tak for at dele disse skønne opskrifter - det ser mere end lækkert ud og spændende du bruger birkesaft. Det billede af Mælkebøtten, den gule sol, er så smukt :)
SvarSletVelbekomme Miri. Det er jo bare skønt, at mine lidt skøre indfald kan bruges af andre. Det bliver jeg så glad af.
SletDu har helt ret. Mælkebøtten er en smuk, smuk blomst.